mandag den 29. oktober 2007

Mit konkurrence-gen er i krise - !!

Jeg har kun lige hængt på med det yderste af neglene og akkurat lige fået løst opgaverne rettidigt, men uden at der er "kælet" for noget.

Samtidig har mine 23ting-kollegaer fra Mariagerfjord Bibliotekerne lavet flotte blogs, og Marianne har endda vundet rødvin for ugens flotteste blog.

Først tænkte jeg på, om der havde siddet en bedstemor i dommerpanelet. Bedstemødre kan i den grad gejle hinanden op, og billeder af børnebørn får det jo helt til at ringe. Bedstemødre og børnebørn kan ofte placeres i samme kategori som midaldrende mænd, der løber maratonløb ..... de er ikke til at stoppe, hvis de først kommer i gang med at berette.
Men retfærdigvis må det siges, at vinderpræmien er velfortjent. Marianne og Jette har lavet rigtig flotte blogs.

Rundt omkring i de Nordjyske biblioteksblogs er der ofte kommentarer, som f.eks. "det er sjovt, men kan vi konkret anvende det til…" eller "kan lånerne mon finde ud af ......” eller "det kan vi nok godt bruge.."

Det er selvfølgelig altid godt, når biblioteksansatte er produktorienterede - der bør komme noget ud af anstrengelserne - nogen bør have nytte af det, vi laver o.s.v.

Lige netop med 23-ting synes jeg, vi skal betragte det anderledes. 23-ting er ukendt land for
mange af os og samtidig rammer 23-ting lige ned i hjertet af, hvad man som biblioteksansat i 2007 bør vide noget om og også kunne håndtere. Det er simpelthen en slags Emma Gad for biblioteksansatte.

Min 17-årige datter anvender - ligesom en rigtig stor del af hendes jævnaldrene - mange af disse teknologier dagligt, og det er et ”must” med en opgradering af os som biblioteksansatte, hvis bibliotekerne også fremover skal have nogen betydning for en større og større befolkningsgruppe for hvem, disse teknologier anvendes i dagligdagen.

Med mange publikums-PC'ere placeret i bibliotekerne bør vi jo heller stå som "Moses ved det røde hav", når en biblioteksbruger skal have hjælp til de nye web-teknologier.
Når vi ikke i dag får mange spørgsmål omkring disse teknologier er forklaringen, at de fleste lånere hurtigt spotter hvad det er spildt af tid at henvende sig til en biblioteksansat om. Vores
støvede image – som ikke altid er uretfærdigt - befordrer ikke mange spørgsmål om emnet, men det kan mere end 300 hundrede Nordjyske biblioteksfolk nu snart lave om på.

Derudover vil der selvfølgelig også komme praktiske anvendelsesmuligheder for os selv, efterhånden som flere og flere biblioteksansatte kan håndtere disse ting.

23-ting er en ”guds gave” til biblioteksansatte - det bedste der er sket kursusmæssig i mange mange år. Hvis vi tager imod gaven, kan den vaccinere os mod at gå i "frø" sådan rent web-teknologisk - en fantastisk gave og så er det endda sjovt at arbejde med.
Tak for gaven !

/Hans Ulrich Hansen, Mariagerfjord Bibliotekerne

2 kommentarer:

Inger sagde ...

Endelig en som forstår os!

Marianne Agger sagde ...

Rigtig godt indlæg! Jeg er helt enig med dig. MVH Marianne fra Sæby Bibliotek.